Født den 04.04.1992
e. Temple Wind XX / Allegro DVE 247 / Lockruf DH 172

April-Wind RDH e. Temple Wind XX / Allegro / Lockruff
April-Wind RDH e. Temple Wind XX / Allegro / Lockruff

April Wind den tredje af stutteriets stamhopper. Hun er efter fuldblodshingsten Temple Wind XX og Elitehoppen Amanda, der er efter Elitehingsten Allegro.

April Wind kommer fra Margit og Knud Nielsen i Ølsted og er ud af en nærmest guldrammet hoppestamme med mange avls- og konkurrenceresultater. Der er adskillige Elitehopper i stammen bl.a. mor og mormor, der er medaljehopper med guld-, sølv- og bronzemedaljer, der er medaljer på afkomsfremstilling, hingste udtaget til Herning, A- og B-heste i dressur - hvor mange, er lidt svært at spore, da en stor del af hestene er solgt til udlandet - og en enkelt A-hest i springning med medalje for konkurrenceresultater. Hoppestammen stammer fra Margit og Knud Nielsen i Ølsted, som startede med deres Oldenborghoppe Sara.

April-Winds mor:Amanda, har leveret flere topheste i både dressur og spring med A- og B-heste status, flere DH hopper og en enkelt hingst der gik videre til materialprøven og bestod, men som man dog valgte at frasortere i DV.

Allegro er efter legendariske Absatz, og har leveret utallige avls- og konkurernceheste. På et tidspunkt var A-blodet så brugt i hannoveranervlen at ca. 45% af avlhopperne havde A-blod i sig.

Temple Wind XX er en af de få fuldblodshingste i den danske avl, der også har gjort sig på konkurrencebanerne, hvor han blev B-hest i dressur inden en skade satte en stopper for ridehestekarrieren. Temple Winds afkom har i øvrigt ry for at have godt temperament, som jo er noget af det folk er bange for ved at bruge fuldblod.
 

April Wind blev desværre aflivet i januar 2007 efter gentagne voldsomme koliktilfæde. Hendes datter Appetizer har en tung arv at løfte.

Temple Wind XX
 
Tumble Wind XX
Restless Wind XX
Easy Stages XX
Temple Tyrant XX
Tyrant XX
Place Royal XX
Amanda EDH
Allegro DVE 245
 
Absatz
Ottomane
Nancy EDS
Lockruf
Sekurie

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk