Stutteri Toftøje er, som de fleste andre, også gået på Facebook. På Facebook vil du kunne finde løbende opdateringer, billeder og videoer af vores heste.

Vi vil her på siden komme med opdateringer nogle gange om året, så også de der ikke lige er på Facebook også kan følge vores dejlige heste.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse!

Den 21. december
Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår!

Tak til alle jer, der følger livet på Stutteri Toftøje og vores heste - vi har, som vanligt lavet et lille 'Året der gik', som I kan læse HER.

Vi ses i 2016 til flere spændende oplevelser!

 

 

 

Det er Abzenta, der pryder årets julehilsen

Abzenta Toftøje e. Zorro Son & Appetizer Toftøje BRDH e. BH Don Romantic / Temple Wind XX

Juli - December
Så må det være tid til en opdatering og der er da mange fine resultater - især Watch Me's børn højt mod nord, nærmere betegnet Norge, gør sig bemærket!

Ingrids træning med Wake Up (e. Benetton Dream) gik op i en højere enhed, da de i august debuterede i Middelsvær til 6-års championatet ved Landsstævnet i Ness. De havde nogle meget flotte ture med hhv. 74% og 77% og endte som en meget flot nr. 4, kun 0,6% fra 3. pladsen - det må siges at være en godkendt debut og Ida (og vi) var ekstremt stolte!!!!

Celine stillede i slutningen af august Watch Out til DVs 2-års skue i Norge. Watch Out er ved at være en stor dame, men heldigvis er det meste af det ben, så hun er meget elegant! Dommerne syntes også vældig godt om hende og belønnede hende med et 8-tal i helhed! Til næste år er det planen, at Watch Out tager til Danmark med henblik på træning til kårig i DV - hun skal i træning hos Jan Christensen på Noagård. Vi håber at det hele lykkes, så at vi kan få fornøjelsen af hende i levende live her i Danmark!

I oktober stillede Hilde Wanessa til kåring i Norsk Varmblod. Hun skulle løsspringe, fremvises under egene rytter (som er Anne Lin, Hildes veninde) samt testes af fremmedrytter (som var Maik Kohlschmidt). Hilde var meget spændt på udfaldet og kunne ånde lettet op, da de sidst på dagen kunne modtage en kåring i 1. klasse med 1. præmie! Senerehen, i november, deltog Maria Henriksson fra Løvsven Gård (hun har stået for Wanessas køretræning) i et kørekursus, der blev afholdt på Flyinge i Sverige med Boyd Exell som træner. Boyd er en internationalt anerkendt kusk med mange store resultater bag sig! Kurset gik rigtig godt og Wanessa artede sig. Som "kronen på værket" havde Boyd spurgt om Wanessa var til salg - så får man vist ikke større anerkendelse. Hun er IKKE til salg! Nu bliver det spændende hvad 2016 skal bringe.....

Zizi (e. Sunny-Boy) og Zunshine (e. Stevie Wonder) - begge efter Li-Z - har trænet flittigt hele sommeren, men 1. oktober sluttede det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde håbet (og troet), at de var blevet solgt i løbet af sommeren - men sådan gik det ikke. Når ikke Zizi øvede sig flittigt sammen med Ditte, så nød hun livet på fold. Nu holder hun vinterferie og så må vi se om ikke hun finder en ny ejer i det nye år, der kan sætte pris på alle hendes fantastiske egenskaber.

Der har det sidste års tid være megt stille omkring Klosterhedens Zelecktion (e. Zorro Son). Heldigvis er det ikke fordi, der er noget i vejen, Margit Ørum har bare haft helt vildt travlt med at arbejde, så der ikke har været tid til stævner. Men i slutningen af august var det tid! De deltog i Distriktsmesterskabet og med to sejre og en 2. plads, kunne de søndag eftermiddag kalde sig Distriktsmestre! Det er jo altid stort at blive Distriktsmester, men for Margit var det lidt særligt, for det er nemlig tredje generation, hun bliver Distriktsmester på! Også Zelecktions far Zorro Son blev Distriktsmester samt Distriktsmester for hold med Margit i sadlen og sørme om ikke også Zorro Sons far Zorro Z har været Distriktsmester for hold - redet af Margit Ørum! Dette vidner ikke kun om, at Margit er en eminent rytter, men også at dressurgener nedarves!!!

Se Margits æresrunde med Zelecktion HER!

Når det er sagt, så bliver vi lidt i familien, for Zunlight (e. De Noir & Li-Z), der er i meget nær familie med ovennævnte, da hans mor er helsøster til Zorro Son, er ved at være voksen! Han er nu blevet introduceret til changementer og kandar og Kirstine, der købte ham som føl, er vældig tilfreds med ham - det samme er træneren (Jan Christensen), så vidt vi har hørt!

Vi håber, at de i 2016 skal ud og pryde stævnepladserne!

Maj - Juli 2015
Så kom foråret og der blev gjort forberedelser til græsning og døgnfold - den bedste tid på året! Det var meningen, at vores to drenge efter Londontime skulle i mosen (som vi altid gør det med hingsteplagene), men de planer blev uden varsel ændret, da Jesper den 10. maj kom til skade! Et åbent lårbensbrud og pludselig så alle planer helt anderledes ud, da Sandra pludselig skulle håndtere det meste selv......

Med en enorm hjælp fra gode venner fik Sandra vænnet alle hestene til græs, men vores to drenge syntes verden blev lidt for stor, når de skulle gå for sig selv og efter at have leget udbryderkonger 3 gange med masser af væltet hegn (men heldigvis ingen skader på drengene!), blev det besluttet at lade dem kastrere. Der faldt ro på og de kunne komme op i "deres" flok - så blev alt fryd og gammen.....

Når det hele er lidt "op ad bakke", så er det dejligt, når der kommer positive hilsner fra nogle af de heste vi har solgt! Ida i Norge, der har dejlige Wake Up (e. Benetton Dream & Watch Me), har indledt et samarbejde med Ingrid Ølstad om ridning og uddannelse af ham. Så de har været til dere første stævner og vi må sige, at de har haft en forrygende start!

Ved Wake Ups og Ingrids første stævne blev det til en meget flot 2. plads i en LA. Efter lidt hjemmetræning tog de springet og tog til landsstævne og Wake Up fik dermed sit første stævne med overnatning!

Det gik fantastisk med en flot førsteplads i LA3 til 69,6% og derefter debut i LA5 med en andenplads og igen til 69% - hertil hørte en meget flot kritik med ikke mindre end ni 8-taller (bl.a. i Gangarter). Vi er superstolte!!!

Også Wanessa, der ligeledes bor i Norge (ejet af Hilde), har haft stævnedebut - ikke i dressur men i kørsel! Hilde har ved de første stævner overladt tømmerne til Maria Henriksson, for at give Wanessa en god start på stævnelivet. Det er blevet til to stævner med rigtig fine resultater og Hilde har store planer for Wanessas fremtid - det bliver virkelig spændende! I kan se video fra hendes første maraton HER.

Herhjemme udvikler Zizi sig under rytter for hver gang hun rides, hvilket er tre gange om ugen. Og i slutningen af juni følte vi, at det var tid at sætte hende til salg. Hun er en superdejlig hest og vi håber (og tror på), at der snart dukker en op, som synes at Zizi skal være "den eneste ene".

I forbindelse med at vi satte hende til salg, tog vi en dejlig video af hende.

Januar - Maj 2015
De første måneder i året har, traditionen tro været stille - vi er alle i en slags "vinterhi"!

Vinteren kan do give anledning til fantastisk smukke billeder, hvilket minder en om, at enhver årstid har noget at byde på. Her er Zunshine og Abzenta fanget på en meget smuk januardag!

 

Vi får rigtig mange opdateringer fra Watch Me's tre afkom i Norge og det er til stor glæde for os, at vi får lov at følge dem!

Watch Out (e. Scolari) er i år fyldt to år og vi ved at Celine glæder sig helt vildt til at hun næste år her en Ridehest! Og Wanessa gør det både som ridehest og som kørehest, hvilket jo er lidt anderledes, men meget spændende at følge!

Og så er der jo Wake Up (e. Benetton Dream), som nærmest hele 2014 stod med en eller anden skade. Han ser nu, heldigvis, ud til at være "fit for fight" og vi håber at han og Ida tager revanche i 2015!

De startede ud med at få ny træner, Ingrid Ølstadt. Ingrid har tilbragt nogle år i Danmark på bl.a. Stutteri Firfod. Ingrid er meget begejstret for Wake Up og rider ham (meget) gerne for Ida. I april fik vi bl.a. denne video, hvor Ingrid fornøjer sig - vi synes det ser godt og lovende ud!

I starten af april fandt Ida og Wake Up vej til stævnebanerne, for første gang i 1½ år. De lagde forsigtig ud med en LC, hvor de fik en flot 2. plads og blod på tanden!

I starten af maj fik Ingrid så lov at debutere Wake Up i en LA, hvor også de fik en fornem andenplads.

Vi håber, at 2015 er Wake Ups år - han har da lagt godt ud!

Herhjemme på stutteriet er forårstid som regel også tid for igangsætning af de unge heste og i år er ingen undtagelse. Vores to dejlige unge hopper Ziiz (e. Sunny-Boy) og Zunshine (e. Stevie Wonder) på hhv. 4 og 5 år er nu sat igang under rytter, så de kan blive gjort salgsklar i løbet af foråret. Tre gange om ugen kommer Ditte Frisbjerg fornøjer sig med de to piger og vi synes, at de udvikler sig rigtig godt!

Og endelig skal vi da ikke glemme vores to drenge Whisper (e. Londontime og Watch Me) og Zambatime (e. Londontime og Li-Z).

De vokser godt og er blevet et par rigtige drenge med fuld fart på - de er til stor fornøjelse!!!

I slutningen af april blev det til et dejligt gensyn med stævnebanerne for Sigrid og Laguann (e. BH Hertug og Linett ERDH). De har været plaget af uheld i 2014, så Sigrid nød at kunne vise Prinsessen frem igen ved det store distriktsstævne på Kirstineholm ved Århus. De opnåede nogle rigtig fine %-er i et par store klasser, hvor konkurrencen var hård, så Sigrid var godt tilfreds!

Målet for 2015 er debut i M - det bliver spændend!!!

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk