Den 29. oktober
Hannoveraner hingstekåringen i Verden er altid lig med tre hyggelige dage fyldt med gode heste og god hestesnak.
 
Vi er naturligvis altid meget interesseret i afkom efter hingste, som vi også selv har brugt og så er vi altid på udkig efter hvem vi kunne tænke os at bruge fremover, og her er kåringen et glimrende sted at se kombinationer.
 
Don Frederico gjorde det endnu engang glimrende med to hingste, der begge blev kåret, den ene endda i præmieringen. Super velgående med udtryk og gejst – de bliver begge spændende at følge. Begge hingste (Kat. 24 & 25) er lavet på meget præstationsprægede hoppestammer og præmiehingsten er lavet på en halvblodshoppe e. Markus Deak XX, hvilket også viste sig klart eksteriørmæssigt – en meget flot model! Sidstnævnte hingst (Kat. 24) blev på auktionen købt til Østrig, men den skal virke som hingst fra Statsstutteriet Celle. Klik her for Billede af Kat. 24 og Billede af Kat. 25.
Kåret hingst e. Royal Blend/Weltmeyer/Maat - Præmiehingst
Udstationeres på Statsstutteriet Celle
Kåret hingst e. Dancier/Hohenstein/Glorieux - Præmiehingst
Solgt til Australien
Royal Blends afkom skuffede os en del sidste år, men i år havde de udtaget tre til kåringen, alle tre med Weltmeyer som morfar. Flotte, flotte typer og med særdees gode grundgangarter – en kombination, der ser ud til at virke. Også fra denne kollektion blev én solgt til Østrig, og også denne hingst skal virke som hingst fra Statsstutteriet Celle. Den udtagne Rascalino var en meget flot hest, men skuffede gangartsmæssigt – der manglede Weltmeyer på morsiden, denne kombination viste jo at gøre sig rigtig godt sidste år! 

Første årgang efter Dancier var også på banen, dog af noget svingende kvalitet. Det bliver spændende til næste år og se om de finder den rigtige kombination – noget tyskerne er superdygtige til. To ud af seks Dancier hingste blev kåret, den ene endte i præmieringen og blev efterfølgende solgt til Australien for 70.000 Euro og den anden blev solgt til Østrig, men skal virke som hingst fra Statsstutteriet Celle.

I øvrigt blev også en meget dejlig og supervelgående hingst e. Florencio/Brentano II/Certus kåret og efterfølgende solgt til Norge for 42.000 Euro - se billede HER.

To hingste er købt til Danmark: en særdeles velgående Belissimo M søn, der skal stå på Stald Bøgegården og en ikke kun særdeles velspringende, men også velgående Balout de Rouet søn, der skal stå på Katrinelund. Der gik også rygter om, at en fuldblodshingst (ikke ifm. kåringen): Streckers Hot Shot, er købt til Danmark – vi håber det er rigtigt!

 
En stor begivenhed hvert år er udnævnelsen af Årets Hannoveranerhingst. Titlen i år gik til springhingsten: Escudo. Læsom Årets Hannoveranerhingst Escudo HER.
 
Her er også lidt links med resultaterne fra kåringen:
Den 14. oktober

Også Blue Hors Don Romantic blev i mandags udnævnt til Elitehingst! Vores dejlige Bronzemedaljehoppe Appetizer Toftøje er efter Don Romantic og ved at bruge ham fik vi lige præcis de ting vi søgte til vores halvblodshoppe April-Wind e. Temple Wind XX / Allegro: størrelse, længere ben og  forbedret bevægelse.

Don Romantic er hovedsageligt udnævnt til Elitehingst på baggrund af sine afkoms flotte resultater, da han desværre i en meget tidlig alder fik en skade, der satte en stopper for hans videre uddannelse. Inden sin skade nåede han dog at stå som vinder af 70-dages materialprøven i 2002 med 885 point i dressur. Endvidere nåede han at vinde kvalifikationen til DSA som både 4- og 5-års. Derefter har hans afkom taget over, og det er gjort med flere medaljehopper, kårede hingste og  championatsfinaledeltagere, og mon ikke vi de kommende år vil se Don Romantic afkommene på dressurbanerne rundt omkring i Danmark! Læs om hans egne og hans afkoms meritter HER.

Blue Hors Don Romantic DVE 801 e. Don Schufro / Romancier / Mago XX / Lavallo
Appetizer Toftøje BRDH e. Don Romantic / Temple Wind XX / Allegro
April-Wind RDH e. Temple Wind XX / Allegro / Lockruf

Den 12. oktober
Watch Me's far Weltjunge er netop udnævnt til Elitehingst!

Han er udnævt til Elitehingst på baggrund af både sine egne og sine afkoms resultater. Knapt 400 afkom har han, heraf adskillige medaljehopper samt B-heste i dressur - også han selv er B-hest i dressur med sejre og placereinger til og med Prix St. Georg. Ved sin materialprøve i 2000 blev han tildelt ikke mindre end tre 9-taller og et 10-tal for sin trav!

Watch Me har dermed føjet endnu en Elitehest til sin stamtavle, da hendes mormor: Dinah af Strandbjerggård, er Elitehoppe og også hendes morfar: Andiamo, er Elitehingst.

Watch Me Toftøje e. Weltjunge / Andiamo / Diamond

Den 11. oktober
Så kom han hjem igen: Klosterhedens Zelcktion e. Zorro Son / Midt-west Ibi-Light. Efter en måneds ophold i Tyskland hos Johannes Westendarp, hvor han har været i træning til forbesigtigelsen i Oldenburger Verband. Desværre blev han ikke udtaget til kåringen, så derfor er han nu igen hjemme på Stutteri Klosterheden.

Naturligvis er det ærgerligt, at han ikke blev udtaget, men der har været mange meget positive oplevelser! Bl.a. så var der en mand der var så betaget af Zelecktion at han bød en, for os, svimlende sum, for ham. Tre gange havde han faktisk fat i Margit, og dommerne havde han også fat i, da han gerne ville vide, hvorfor de ikke udtog ham - svaret til dette var, at de ikke syntes, at han havde hingstepræg nok, og det havde han ifølge Margit heller ikke i går; han var vist lidt overvældet af det hele.  Margits svar til manden var: Han er ikke til salg! Også Johannes har været MEGET begejstret for ham, og det er jo dejligt, når man ved hvor mange heste han ser og har gennem "systemet".

Men Zelecktion bliver hos Margit og skal være hendes fremtidige dressurhest - det bliver rigtig spændende.

Klosterhedens Zelecktion e. Zorro Son / Midt-west Ibi-Light
Klosterhedens Zelecktion e. Zorro Son / Midt-west Ibi-Light

Den 9. oktober
Vi er så heldige, at kunne følge rigtig mange af de heste, som vi har solgt i tidens løb, og to af dem der har været ude for nyligt er Lady Toftøje e. Florencio / Racing Ace XX og Emmerson Toftøje e. Esteban XX / Manstein.

Den 27. september deltog Nadia med Lady i Egnethedstesten i Reg. 2, hvor de, på trods af meget begrænset træning grundet forskellige uheld, blev en meget flot nr. 12 med 730 point - Vi ønsker et STORT tillykke!

Billederne af Lady er taget af Mathilde Kofoed-Nielsen og billederne af Emmerson er taget af Kathrine Olsen.

Nadia Gudtmann og Lady Toftøje e. Florencio / Racing Ace XX ved Egnethedstesten 2009
Nadia Gudtmann og Lady Toftøje e. Florencio / Racing Ace XX ved Egnethedstesten 2009

- og som vi fortalte i september, blev Tina Teglers og Emmerson Toftøje en meget flot nr. 3 med 68,8% ved Holbæk Mestserskaberne. Tina og Emmerson deltog på LA1 niveau og blev  kun meget knebent slået af nr. 1 og 2, der begge startede mesterskabet i LC2 med hhv. 69,6% og 69,1% - FLOT! Tina har været så sød at sende os et par billeder fra dagen - TAK!

Tina Teglers og Emmerson Toftøje e. Esteban XX / Manstein - nr. 3 ved Holbæk Mesterskaberne 2009!
Tina Teglers og Emmerson Toftøje e. Esteban XX / Manstein - nr. 3 ved Holbæk Mesterskaberne 2009!
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk